Caută
Close this search box.

La ce spital din Europa a fost dus, pe ascuns, Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a părăsit România luni dimineaţă, după ce părinţii lui au insistat la acesta să fie dus la un spital din Milano. Deşi medicii de la Elias nu au fost de acord, transferul a fost făcut, iar tânărul de 24 de ani a ajuns în Italia.

Potrivit Antena 3, transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate a costat aproape 100.000 de euro. Acesta a fost transportat cu un avion care aparţine Ministerului Sănătăţii din Turcia.

Tatăl lui Dani Vicol, bărbatul ucis în accident, a reacționat după decizia luată de familia Iorgulescu, aceea de a-l muta pe Mario din Spitalul Elias la o clinică din străinătate.

„Mi se pare ceva făcut pe furiș. Trebuia să anunțe, nu doar să-l ia din spital. Nu știu dacă ar putea scăpa de lege. Eu am încredere”, a declarat acesta pentru Știrile TVR.

Joia trecută, procurorul care se ocupă de cazul lui Mario Iorgulescu a bătut drumul până la Spitalul Elias pentru a afla dacă-l poate audia. Însă medicii nu i-au dat undă verde. Iar ieri a aflat, telefonic, de la un medic de la „Terapie Intensivă”, că s-au demarat procedurile pentru ca fiul președintelui LPF să fie transferat la o clinică în străinătate. Ulterior, Mario a și părăsit țara, fiind mutat la o clinică „dintr-o țară membră a Uniunii Europene”.

Bogdan Staicu, procuror şef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a declarat pentru cotidianul Libertatea că Parchetul nu știa în ce stadiu erau procedurile de transfer ale lui Mario Iorgulescu atunci când procurorul de caz a primit apelul.

„Încă așteptăm o comunicare oficială de la Elias ca să înțelegem și noi motivele transferului”, a punctat Staicu. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul București nu știa nici țara unde urma să fie transferat Iorgulescu jr sau dacă a fost transferat deja. „Pe lângă comunicarea oficială de la Elias, așteptăm și fișa de observație medicală. În funcție de ce scrie acolo, o să se stabilească acțiunile procurorilor”, declara Staicu pentru Libertatea.

Pe numele lui Iorgulescu jr. este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri