Caută
Close this search box.

Lângă cine este interzisul în SUA Liviu Dragnea. Numai „personalităţi”

liviu dragnea

Odată cu interdicția de a intra în Statele Unite, Liviu Dragnea intră pe lista oficialilor „iluştri” care au ocupat funcții importante în stat dar sunt puși la index din cauza corupției sau din cauză că au încălcat drepturile omului.

Un raport dat publicității în iunie 2019 de Congresul american include numele unor oficiali de rang înalt din 11 țări vizați de interdicții: 7 din cauza corupției iar în alte 4 din cauza violării unor drepturi fundamentale.

Pe această listă se numără un procuror și un parlamentar din Albania, un parlamentar din Bosnia Herțegovina, cinci oficiali din Congo, un senator din Republica Dominicană, fostul președinte din Gambia, un fost judecător de la Înalta Curte din Guatemala, președintele comitetului electoral din Nicaragua, guvernatorul Ceceniei, 16 persoane din Arabia Saudită și una din Serbia.

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea au interdicție de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupție, arată un comunicat oficial al Departamentul de Stat al SUA. Dragnea și cei doi copii săi au fost desemnați chiar de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoane implicate în ”acte semnificative de corupție”.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că SUA sunt angajate să susțină lupta anti-corupție și susținerea statului de drept din România”, se mai arată în comunicatul oficial al Departamentului de Stat din SUA.

Astfel de desemnări din partea administrației americane sunt însoțite, de obicei, și de măsuri precum înghețarea conturilor din SUA, dar comunicatul Departamentului de Stat nu menționează astfel de măsuri.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe data de 27 mai de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.  Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.

Sursa Foto: The Atlantic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri