Caută
Close this search box.

Laura Codruța Kovesi, la sediul CSM unde este cercetată disciplinar

codruţa kovesi

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul CSM, unde se judecă acţiunea disciplinară pe numele său, dar şi pe numele fostului adjunct, Marius Iacob. 

Fosta şefă DNA a refuzat să dea declaraţii în faţa jurnaliştilor, potrivit Mediafax.

Secţia pentru procurori a CSM judecă, miercuri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară pe numele Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Marius Iacob. Fosta şefă s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul CSM, însă a refuzat să dea declaraţii.

Abaterea constatată de inspectori, se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul din criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate„, spuneau inspectorii, într-un comunicat de presă, în ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri