Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Statelor Unite

dragnea

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupţie semnificative în care a fost implicat, a anunţat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, informează Radio Europa Liberă România.

Anunţul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupţiei şi sprijinirea statului de drept în România, scrie sursa citată.

Departamentul de Stat al SUA anunţă că interdicţia a fost emisă din cauza „implicării semnificative în acte de corupţie”. „Acţiunea de azi trimite un mesaj puterniccă Statele Unite sunt decise să lupte împotriva corupţiei şi să susţină statul de drept în România”, se arată în comunicatul DoS.

Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunţat joi că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corpuţie”, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informaţiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privinţa oficialilor guvernelor străine că sunt implicaţi în fapte de corupţie”.

Legea americană reglementează că secretarul de stat anunţă pe canale publice sau private astfel de oficiali şi pe membrii apropiaţi ai familiilor lor. Astfel, măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicat şi celor doi fii ai acestuia, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea.

”Acţiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupţiei şi în sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul oficial al biroului purtătorului de cuvânt al secretarului de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri