Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea şi-ar fi plătit locul lângă masa lui Donald Trump printr-o bancă din Costa Rica

liviu dragnea

Banii cu care și-a plătit Dragnea locul lângă masa lui Trump provin dintr-o bancă din Costa Rica. Contul ar fi fost deschis, spun surse bine informate, de un interpus al fostului coleg al lui Dragnea, Costel Comana, afaceristul găsit spânzurat cu cureaua în toaleta zborului Avianca LR 697, care-l ducea de la Bogotá, Columbia, la San José, Costa Rica, în februarie 2015.

Investigațiile FBI au la bază o plată suspectă către o firmă de lobby din SUA efectuată în numele lui Dragnea și PSD de către o entitate care pare a nu avea nici o legătură directă cu partidul de guvernământ și cu liderul acestuia.

Sursa Comisarul spune că în anchetă apare și numele interpusului afaceristului decedat în avion, în Costa Rica, Costel Comana. Fost coleg al lui Dragnea și partener de afaceri imobiliare mai mult decât suspecte.

Aceleași surse mai spun că în România au fost audiate deja persoane-cheie de la vârful PSD. Fostul șef al SRI, George Maior, a fost audiat la DNA în calitate de martor în Dosarul Broidy – vizita lui Dragnea de pe 10 septembrie.

În primăvara anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane solicită informații din România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Printre cei vizați de comisia rogatorie s-ar afla și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci.

Un mare juriu federal din New York îl investighează pe Elliott Broidy, cel mai mare fundraiser republican, examinând dacă și-a folosit poziția de vicepreședinte al comisiei de învestire a președintelui Donald Trump pentru a încheia afaceri cu lideri străini, potrivit documentelor obținute de The Associated Press, citate de Huffington Post și publicate pe 8 iuilie.

Dintr-o citație vizând mai multe persoane transmisă recent comitetului de investire a președintelui Trump rezultă că procurorii caută date despre 20 de persoane și companii.

Toți au legături cu Broidy, cu firmele, cu afacerile și contractele sale în domeniul apărării și cu oficiali străini cu care a urmărit să facă afaceri, printre care actualul președinte din Angola și doi politicieni din România, mai scrie Huffington Post.

Pe 22 iunie, Wall Street Journal scria că procurorii americani și-au intensificat cercetările în ce-l privește pe fundraiser-ul Elliott Broidy, fiind vizate persoanele care au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

Potrivit sursei citate, procurorii verifică în ce măsură Broidy a încercat să profite de legăturile sale cu Administrația Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri