Deputatul PSD Liviu Plesoianu anunta ca le-a transmis o scrisoare oficialilor europeni, in care dezvaluie un aşa-zis adevar despre Laura Codruta Kovesi. Joi, Kovesi ar putea fi confirmata in functia de sefa a Parchetului European.

Negociatorii Consiliului Uniunii Europene, reprezentat de presedintia semestriala finlandeza, si cei ai noului Parlament European format dupa alegerile din mai vor avea o prima runda de discutii cu privire la desemnarea sefului Biroului Procurorului Public European (EPPO), pozitie pentru care se afla in cursa si Laura Codruta Kovesi.

Presedintia finlandeza a Consiliului UE ia in calcul includerea acestui subiect pe agenda reuniunii de joi a COREPER (Comitetul reprezentantilor permanenti ai tarilor membre ale UE), au declarat, pentru Agerpres, surse de la Bruxelles.

La auzul acestei vesti, Plesoianu s-a grabit sa le scrie o scrisoare oficialilor UE prin care sa le spuna „adevarul” despre Kovesi. El reia mai vechile acuzatii vehiculate intens la Antena 3 si Romania TV.

Mesajul lui Plesoianu:

Pentru ca inteleg ca joi e posibil sa se ia o decizie, ADEVARUL despre KOVESI a ajuns chiar acum la toti reprezentantii (din COREPER II) ai statelor membre UE! Am trimis acum acest mesaj:

„Unul dintre candidatii pentru functia de Procuror-sef european s-a intalnit in SECRET cu sefii Serviciului SECRET, in seara alegerilor prezidentiale din 2009, acasa la un foarte cunoscut politician…

In momentul in care veti fi tentati sa o votati pe doamna Laura Codruta Kovesi pentru a ajunge in functia de Procuror-sef European, va rog sa va amintiti urmatoarele:

1. In seara alegerilor prezidentiale din anul 2009, in calitate de Procuror General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi s-a deplasat impreuna cu directorul Seviciului Roman de Informatii si cu prim-adjunctul acestuia acasa la un foarte cunoscut politician, care avea sa devina ministru in doar cateva zile. La intalnire au participat si alti politicieni si consultanti politici. Doamna Kovesi (Procuror General) si primii doi oameni ai serviciului secret (George Maior si Florian Coldea) fusesera numiti in functie de Presedintele Basescu, cel care candida pentru un nou mandat. Toti politicienii si consultantii care au participat la intalnire se aflau in tabara Presedintelui Basescu. Omul politic (Gabriel Oprea) in casa caruia avea loc intalnirea secreta, in ziua alegerilor prezidentiale, avea sa devina ministru al Apararii Nationale in doar cateva zile de la realegerea Presedintelui Basescu.

Informatiile sunt publice si vi le comunic in calitate de membru al Comisiei parlamentare de ancheta care a investigat alegerile prezidentiale din anul 2009. Informatia privind participarea doamnei Kovesi la acea intalnire secreta, precum si Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei in privinta refuzului doamnei Kovesi de a participa la audierile Comisiei de ancheta au constituit temei pentru revocarea acesteia din functia de Procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

2. Ca Procuror General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi a semnat un protocol SECRET de colaborare cu Serviciul SECRET. Protocolul secret dintre Parchetul General si Serviciul Roman de Informatii a fost semnat de doamna Laura Codruta Kovesi (Procuror General) si de domnii George Maior (Director SRI) si Florian Coldea (prim-adjunct SRI). Protocolul secret, despre care s-a aflat abia in anul 2017, a fost recent declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala a Romaniei. Prin acest protocol secret, cu incalcarea legislatiei si a Constitutiei, doamna Kovesi a aservit Procuratura romana Serviciului Roman de Informatii. Este un caz unic la nivelul intregii Uniuni Europene!

Avand in vedere toate cele de mai sus, va intreb:

Sa presupunem ca in spatiul public din tarile pe care cu onoare le reprezentati s-ar afla ca Procurorul General al tarii dumneavoastra s-a deplasat in seara alegerilor prezidentiale acasa la un om politic care avea sa devina ministru in cateva zile, intr-un loc unde mai erau si alti politicieni, consultanti politici, precum si primii doi oameni din serviciul secret. Toti – fie numiti de Presedintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflati in tabara acestuia… Sa presupunem apoi si ca s-ar afla, dupa opt ani, ca acelasi Procuror General a aservit Procuratura serviciului secret, printr-un protocol secret, semnat impreuna cu sefii serviciului secret. Acel Procuror General despre care ati afla acea informatie ar avea sustinerea dumneavoastra pentru a ocupa functia de Procuror-sef european?

…Indiferent de deciziile politice care se iau la nivel european, ca inalt reprezentant al intereselor cetatenilor europeni, am convingerea ca veti simti gravitatea acestor informatii in clipa in care veti oferi votul dumneavoastra pentru investirea in functie a Procurorului-sef european.

Liviu Plesoianu,
Deputat, Parlamentul Romaniei
Membru al fostei Comisii de ancheta cu privire la alegerile din anul 2009

352 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here