Caută
Close this search box.

Locuinţele din România şi Olanda ale presupusului criminal al Adrianei au fost percheziţionate

Locuinţele din Bucureşti, închiriate de olandezul Joop Visscher, care se presupune că a ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, au fost percheziţionate. Marţi a fost percheziţionată şi locuinţa acestuia din Olanda, a anunţat Parchetul General.

„În cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 şi 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c Cod penal, şi omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal, au fost efectuate percheziţii domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetăţeanului olandez vizat, cât şi în România, la locuinţa temporară a acestuia. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marţi că olandezul a fost de cel puţin patru ori în România, existând informaţii că acesta a acţionat în mai multe judeţe.

„Începând de ieri, am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe şi există o mobilizare mai amplă.

În acest moment, nu ştim (dacă există şi alte victime – n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puţin câteva ori în ţară. Noi ştim acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (…) Nu ştim (dacă a avut complici – n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din ţară. Noi desfăşurăm acum activităţi complexe.

Ieri s-a emis un ordin european de anchetă. Apelăm la colegii din Olanda care ne sprijină şi sunt foarte deschişi colaborării cu noi şi trebuie să verificăm absolut toate pistele”, a explicat procurorul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri