Caută
Close this search box.

Manfred Weber cere retragerea candidaturii lui Ioan Mircea Pașcu la postul de comisar interimar

Liderul grupului Popularilor Europeni în Parlamentul European, Manfred Weber, face apel la Guvernul Dăncilă să retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european interimar, în locul lăsat liber de Corina Crețu, devenită eurodeputat. 

Într-un mesaj publicat pe Twitter, liderul grupului PPE dă exemplul Estoniei care a a luat decizia să nu o mai propună pe Kadri Simson pentru funcția de comisar interimar.

”Apreciem decizia guvernului estonian de a nu propune un comisar interimar pentru perioada rămasă până la finalul mandatului, evitând o inacceptabilă risipă din banii plătitorilor de taxe. Cere acum guvernului român să facă același lucru. Procesul de aprobare trebuie stopat”, a scris Weber, pe Twitter.

Liderul grupului PPE, apel la Guvernul Dăncilă: Manfred Weber cere retragerea candidaturii lui Ioan Mircea Pașcu la postul de comisar interimar

Executivul estonian a decis să retragă candidatura lui Kadri Simson care este, de altfel, și propunerea țării baltice pentru un post de comisar în echipa Ursulei von der Leyen, șefa desemnată a noii Comisii Europene. 

Amintim că actualul președinte al Executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, s-a opus numirii unor comisari interimari în locurile lăsate libere de Andrus Ansip și Corina Crețu, pe motiv că aceaste schimbări ar fi făcute doar pentru patru luni și ar presupune niște costuri foarte mari, iar actuala Comisi Europeană se află la final de mandat.

Costurile instalării în funcție a unor comisari interimari s-ar ridica la 1 milion de euro/comisar pentru următoarele patru luni.

În cele din urmă, Consiliul Uniunii Europene a respins propunerea lui Juncker ca urmare a opoziției Estoniei și României.

Actuala Comisie Europeană își încheie mandatul la 31 octombrie. Activitatea Executivului comunitar, condus de Ursula von der Leyen, va începe la 1 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri