Caută
Close this search box.

Marele derby FCSB – CFR Cluj s-a ”fâsâit” de tot și nu a arătat mai nimic

Partida-vedetă a rundei cu numărul 10, FCSB – CFR Cluj, echipele care s-au bătut în ultimele două sezoane pentru titlu, cu același învingător de fiecare dată, adică Clujul, a fost una intensă, dar puțin spectaculoasă. Cel puțin în prima parte.

S-a aprins pe final, cu ocazii mari de ambele părți în minutele de prelungire, dar s-a terminat 0-0. Așa cum ne-a obișnuit. După această remiză se păstrează diferența de 10 puncte dintre cele două echipe, echipa campioană trecând cu bine peste o deplasare dificilă după victoria cu Lazio, iar FCSB, echipa lui Bogdan Vintilă, încheind cu 7 puncte tripla de foc cu Viitorul, Craiova și CFR.

Dan Petrescu nu s-a ținut de cuvânt la FCSB – CFR: nici nu a venit la meci, nici nu a schimbat  echipa

Campioana CFR Cluj a început derby-ul de pe Arena Națională de la înălțimea celor 10 puncte în plus față de adversara tradițională, iar acest lucru s-a văzut imediat. Conduși după mult timp din teren de către Culio, echipa lui Dan Petrescu a degajat liniște și siguranță, oferită, o dată în plus, și de victoria europeană de acum trei zile în fața italienilor de la Lazio.

„Bursucul” nu s-a ținut de cuvânt:)) Spunea că va schimba toată echipa pentru meciul de la București, dar a menținut 5 titulari din partida cu Lazio. Doi oricum schimba, pentru că era vorba despre jucătorii U-21. Dar faptul că a mers pe mâna a jumătate dintre titularii care i-au adus cele trei puncte cu italienii arată că a pus mare preț pe acest derby. Asta chiar dacă am crede altceva dacă ne gândim că nu a catadicsit să vină pe Arenă. L-a lăsat pe Minteuan singur, iar el a văzut meciul de la hotel, de unde se va întoarce direct la Cluj, driblând, alături de alți 10 titulari, și Cupa de la Botoșani.

Patru situații mari de gol după minutul 90, câte nu am avut în tot meciul. Și bară la ultima fază!

Meciul nu prea a avut istoric. Ambele echipe au părut mulțumite cu remiza albă, 0-0. În fond, e bine pentru amândouă, dar mai ales pentru CFR, care a învins Lazio și nu a pierdut la București. Nu s-a mișcat mai nimic pe frontul vicecampionilor, spre deziluzia celor 15.877 de spectatori (cifră oficială) și tot CFR-ul este mai periculoasă. Ba chiar se forțează marea lovitură cu intrarea lui Rondon, recuperat de ultimă oră. Iar aceasta chiar putea veni cu 14 secunde înainte de terminarea timpului regulamentar, când ”clujeanul” Culio s-a trezit singur cu mingea în 6 metri, dar a ratat preluarea.

Și nu a fost tot. Pentru că Vinicius ratează în minutul 91, iar la faza următoare îl imită și unul din oamenii de bază ai lui Becali, Florinel Coman. Bonusul este bara lui Cristea din minutul 93! Patru faze clare în ultimele secvențe ale unei partide care consființește clasica remiză dintre cele două echipe în ultimii ani. Dan Petrescu nu a mai bătut FCSB de la singurul meci când a antrenat ASA Tg. Mureș, iar FCSB a bătut Clujul în mai, când meciul nu a mai contat, ardelenii venind la București campioni matematic. Foto ProSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri