Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că cei trei membri ALDE, propuşi miniștri în cabinetul Vioricăi Dăncilă, „sunt decăzuți din calitatea de membri ALDE cu efect imediat”.

Reacția vine după ce Dăncilă a anunțat o remaniere a Guvernului și a trimis la Cotroceni propuneri de miniștri, inclusiv de la ALDE, chiar dacă formațiunea a ieșit oficial de la guvernare.

Preşedintele ALDE a făcut acest anunț în scrisori deschise adresate preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă.

„În ședința Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri) denunțarea protocolului cu PSD, precum și retragerea din coaliția de guvernare”, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu către Dăncilă.

„În ședința Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie, s-a hotărât, tot cu o majoritate covârșitoare, excluderea oricărui membru ALDE care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul partidului.

Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE, cu efect imediat”, a mai spus preşedintele ALDE.

„Toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”, îi scrie preşedintele ALDE lui Dăncilă.

Tăriceanu îi cere lui Iohannis, potrivit digi24, „să ia în considerare prevederile articolului 85, alineat 3, din Constituție”.

Este articolul care prevede că Executivul trebuie să ceară votul Parlamentului în cazul în care structura politică a acestuia se schimbă.

52 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =