Caută
Close this search box.

Nicolicea, pus la podea în Senat

Eugen Nicolicea este unul dintre deputații PSD care s-a remarcat prin poziții tot mai bizare în Parlamentul României. În apropiere de moțiunea de cenzură, senatorul social-democrat și-a pierdut poziția de vicepreședinte al camerei inferioare a legislativului. În locul său a fost numit un deputat al opoziției. Este vorba despre Vlad Duruș, de la USR. Decizia a fost validată luni de Biroul permanent al Parlamentului.

Eugen Nicolicea își pierde postul de vicepreședinte al Senatului

Cum se spune în box și în sport, Nicolicea a fost făcut KO. Pus la podea. După ce și-a pierdut poziția de vicepreședinte al Senatului și a fost înlocuit cu Vlad Duruș, PSD a rămas cu doi vicepreședinți ai Camerei Deputaților. Este vorba de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, și de Carmen Mihălcescu. PNL îl va avea în continuare în această poziție pe Marilen Pirtea, în timp ce USR obține un post important prin Vlad Duruș.

Tot luni deputatul Daniel Constantin a fost numit secretar al Biroului Permanent, în locul deputatului USR Silviu Dehelean, în timp ce deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu va ocupa funcţia de chestor. Astfel, PNL are acum trei funcţii în Biroul permanent în această sesiune parlamentară, un vicepreşedinte, un secretar şi un chestor.

Negocieri dure în cadrul Parlamentului înainte de moțiunea de cenzură

Activitatea este intensă în aceste zile în Parlament, după ce ALDE a anunțat că va ieși de la guvernare. Opoziția, dar și guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, caută susținere pentru ca executivul să nu pice la votul parlamentarilor, după ce social-democrații au pierdut majoritatea fără sprijinul ALDE și după ce mai mulți deputați și senatori au trecut la ProRomânia. Astfel, Dăncilă îl va propune pe Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului, în locul lui Tăriceanu. Asta deși Meleșcanu a fost membru ALDE și ministru al Afacerilor de Externe până de curând.

Ar fi al doilea ministru de Externe care îl „trădează” pe Tăriceanu, după ce Ramona Mănescu a refuzat să își dea demisia din guvern după ce ALDE a ieșit din coaliție. Contracandidatul lui Meleșcanu este propunerea PNL, Alina Gprghiu.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri