Caută
Close this search box.

Noi reguli pentru administratorii de bloc. Amenzi usturătoare pentru cei care le încalcă

Noile schimbări sunt aduse de Legea nr. 196/2018 care modifică mai multe aspecte și impune amenzi usturătoare administratorilor de asociații de proprietari.

Prima modificare prevede că nu oricine poate fi administrator de bloc.

Administratorii trebuie să aibă certificat de calificare profesională și atestat eliberat de primar, cazier judiciar. Încălcarea preveerii aduce după sine o amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Administrataori trenbuie să încheie o poliță de asigurare de răspunde civilă profesională.

În cazul în care asociație de proprietari cere acest lucru, administratorii vor fi obligați să încheie o astfel de asigurare. În cazul în care această cerință nu este respectată, amenda este între 500 și 3.000 de lei.

Administratorii sunt obligați să întocmească un regulament special

Document stabilește normele de comportament și bună vecinătate între locatari și condițiile de folosință a părților comune.

Regulamentul trebuie afișat la avizier sau înmânat în copie fiecărui proprietar în cel mult o săptămâne de la adoptare.

Încasările și plățile se fac într-un singur cont

Asociația trebuie să aibă un singur cont iar toate sumele trebuie să treacă prin acesta. Administratorii nu mai avu voie să plătească cu numerar nici furnizorii și nici reparațiile ci numai prin contul unic. Orice sumă încasată trebuie transferată în cond în 24 de ore. Nerespecarea acestei prevederi aduce amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Schimbarea destinației fondului de reparații sau a fondului de rulment se sancționează cu amenzi între 4.000 și 9.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri