Caută
Close this search box.

Noua propagandă a PSD acuză dublul standard al Bruxelles-ului. „De ce nu au acceptat-o şi pe penala noastră?”

rovana plumb

Propaganda PSD acuza Parlamentul European de dublu standard, o expresie des folosita si de liderii PSD in campania pentru europarlamentare.

In esenta, PSD transmite ca este foarte deranjat ca penala Rovana Plumb nu a fost acceptata, in timp ce alti penali care au fost nominalizati drept comisari au primit aviz pozitiv de la Comisia JURI.

Tonul noii campanii de propaganda a PSD a fost dat de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, pe 26 septembrie.

„Atat PNL, cat si USR s-au opus constant reprezentantului Romaniei si au facut inca o data rau imaginii pe care o proiectam in UE si in lume, alimentand dublul standard cu privire la tara noastra.

Desi au sustinut de multe ori candidati cu suspiciuni de probleme penale si situatii nerezolvate, de aceasta data au facut front comun si au militat constant pentru respingerea reprezentantului Romaniei la audieri.

Din cei 10 candidati ‘cu suspiciuni’ (dintre care unii chiar au fost dovediti cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie sa suporte consecintele”, anunta Ffior intr-un comunicat de presa.

Presa de propaganda a inteles imediat mesajul si a inceput sa il rostogoleasca. „Romania este victima unui dublu standard, pentru ca penala Rovana nu este acceptata, pe cand ceilalti penali nu au probleme”, este esenta acestei noi campanii halucinante a PSD.

„Candidatii Romaniei si Ungariei au intampinat probleme in primirea avizului de la Comisia JURI din Parlamentul European, procedura de desemnare pentru cei doi fiind, in acest moment, suspendata.

Desi candidatii Frantei, Belgiei si Poloniei aveau probleme mult mai grave, ei au trecut fara emotii de votul europarlamentarilor din Comisia JURI.

Candidata din partea Frantei, Sylvie Goulard, a rambursat 45.000 de euro brut Parlamentului European in cazul unor presupuse locuri de munca fictive ale unor asistenti parlamentari ai partidului de centru Miscarea Democrata Franceza (MoDem). Ancheta organelor judiciare franceze este in curs de derulare.

Candidatul polonez Janusz Wojciechowski, fost deputat european, s-a aflat in atentia OLAF pentru „presupuse neregularitati privind rambursarea unor cheltuieli de calatorie”.

OLAF a inchis dosarul, adresand recomandari Parlamentului European pentru recuperarea a 11.243 de euro din partea lui Wojciechowski.

In ceea ce-l priveste pe candidatul belgian, ministrul Didier Reynders, acesta era vizat de o ancheta a Parchetului din Bruxelles privind suspiciuni de coruptie. Un denuntator a raportat politiei ca are cunostinta de plata unor mite cu ocazia atribuirii unor contracte publice la care au fost asociate serviciile ministrului.

Chiar daca aceasta ancheta a fost clasata, la data audierilor si votului din Comisia JURI eurodeputatii nu aveau de unde sa stie cum se va pronunta instanta belgiana.

Cu toate acestea, cei trei nu au avut nicio problema in a obtine avizele de la membrii Comisiei, intreg procesul parand o simpla formalitate”, se arata intr-un text publicat pe stiripesurse.ro.

Site-ul este detinut de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa. Aceasta a fost prezenta alaturi de Dancila la BEC cand sefa PSD si-a depus candidatura la Presedintie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri