Caută
Close this search box.

Poliţia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Poliţia din Hong Kong a recurs duminică la grenade lacrimogene şi la un tun cu apă împotriva unor manifestanţi care au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov, în timpul unei manifestaţii interzise, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Zeci de mii de protestatari prodemocraţie au ieşit din nou în stradă duminică, la peste trei luni de la debutul mişcării de contestare din fosta colonie britanică.

Câteva mii de manifestanţi echipaţi cu măşti de gaze şi căşti au rămas în zona instituţiilor guvernamentale, la finalul unui protest paşnic. Câţiva dintre ei au aruncat cu cărămizi în poliţie şi au dat foc unei pancarte roşii care amintea că la 1 octombrie se împlinesc 70 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze.

Un tun cu apă a luat foc după ce a fost atins de un cocteil Molotov, potrivit Agerpres. Tunul a aruncat cu apă colorată în albastru, folosită în unele zone ale lumii la identificarea ulterioară a protestatarilor.

Manifestanţii adunaţi paşnic mai devreme în faţa Consulatului britanic au îndemnat Marea Britanie să vină în apărarea lor.

„SOS Hong Kong”, se putea citi pe o pancartă arborată de unul din protestatari, în timp ce alta declara „nulă” Declaraţia comună sino-britanică din 1984 privind viitorul Hong Kongului după revenirea sa sub controlul Chinei, în 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri