Caută
Close this search box.

Politicieni moldoveni de vârf de la Chişinău sunt implicaţi în furtul miliardului

vladimir plahotniuc

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea şi investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat numele unor persoane și companii care au beneficiat de furtul miliardului de euro din băncile Republicii Moldova.

Slusari, membru al partidului Maiei Sandu, a declarat că a primit aceste documente abia astăzi de la Banca Națională, chiar dacă ele existau anterior și la Procuratura Generală, și a dezvăluit cele mai importante nume menționate în raportul de anchetă realizat de compania americană Kroll.

„În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi este gruparea lui Vlad Filat: sunt indicate sumele, companiile, el figurează cu câteva persoane din anturajul său. Aici este și Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului Șor din Parlament.

Ei sunt și beneficiarii acestui furt, potrivit acestui document, chiar dacă nu este un document de anchetă. Este aici, pe lângă grupul de la Unibank, Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuk (șeful Sputnik Moldova – n.red.).

Figurează în raport și numele lui Gabriel Stati (milionar controversat – n.red.), mai multe companii afiliate lui Vlad Plahotniuc. Este mare aici și rolul Olgăi Bondarciuc (notarul lui Plahotniuc – n.red.)”, a declarat Slusari, potrivit Radio Chișinău.

Potrivit lui Slusari, din documentul oferit de BNM reiese că principalul beneficiar al furtului miliardului a fost ex-președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, iar pe locul doi este fostul prim-ministru, Vlad Filat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri