Caută
Close this search box.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat o înăsprire ”substanţială” a sancţiunilor impuse Iranului

donald trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri o înăsprire ”substanţială” a sancţiunilor impuse Iranului, după atacurile de sâmbătă vizând instalaţii petroliere în Arabia Saudită, a căror responsabilitate Washingtonul o impută Teheranului, relatează AFP.

”Tocmai i-am ordonat secretarului Trezoreriei (Steven Mnuchin) să înăsprească substanţial sancţiunile impuse statului iranian”, a anunţat şeful statului american pe Twitter, fără să facă ate precizări.

Acest sancţiuni – a căror natură urmează să fie detaliată – se adaugă unor măsuri punitive deja fără precedent impuse de Washington Teheranului, după ce miliardarul republican şi-a retras ţara, în mai 2018, din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, pe care-l conssideră insuficient în a împiedica Republica islamică să se doteze cu bomba atomică şi a destabiliza Orientul Mijlociu.

Donald Trump – care s-a arătat mai puţin categoric decât membrii Guvernului său, în ultimele zile, în privinţa la responsabilităţii Iranului în atacurile de sâmbătă, dar care a confirmat totodată că este vorba despre principalul suspect – a dat asigurări încă de duminică cu privire la faptul că este pregătit ”să riposteze” şi că dispune de numeroase ”opţiuni”.

Administraţia americană nu exclude represalii militare, după ce a denunţat un ”atac fără precedent” asupra aprovizionării mondiale cu petrol.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo era aşteptat miercuri la Jeddah, pentru a evoca riposta Statelor Unite cu prinţul moştenitor al Araniei Saudite Mohammed bin Salman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri