Caută
Close this search box.

Primele măsuri în cazul animalelor aduse momeală vie pentru urși: 2 bărbați au fost reținuți, alți 2 sunt cercetați

Patru bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti în cazul calului torturat şi folosit ca momeală pentru vânători în Munţii Rodnei, doi dintre ei primind mandate de reţinere pentru 24 de ore, a informat, marţi, IPJ Bistriţa-Năsăud.

″În continuarea cercetărilor demarate ieri (luni – n.r.), în noaptea de 9 spre 10 septembrie, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi bărbaţi de 34, respectiv 38 de ani, ambii din Romuli, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de rănirea şi schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. De asemenea, faţă de alţi doi bărbaţi, ambii de 71 de ani, din localităţile Romuli şi Coşbuc, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, fiind cercetaţi pentru aceeaşi infracţiune”, a transmis IPJ, conform Agerpres.

Cei patru bărbaţi sunt bănuiţi că, în data de 7 septembrie, ar fi rănit și schingiuit un cal, care ulterior a fost găsit decedat într-o pădure de pe raza localităţii Romuli, existând suspiciunea că urma să fie folosit în scop de braconaj.

Totodată, în urma controlului autoturismului unui bărbat de 71 de ani, din Romuli, paznic de vânătoare, poliţiştii au descoperit o armă letală cu destinaţia vânătoare, neînscrisă în ordinul de serviciu al acestuia, fiind astfel extinse cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În plus, poliţiştii au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi răzbunare pentru sprijinul acordat justiţiei, întrucât, după conducerea persoanelor implicate la sediul Poliţiei, un apropiat al uneia dintre acestea i-ar fi ameninţat pe cei doi bărbaţi care au filmat şi transmis în mediul online imaginile.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri