Caută
Close this search box.

Procurorii moldoveni dezmint că l-ar fi arestat pe şeful Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuk

vladimir novosadiuk

Procurorii din Republica Moldova anunță că directorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuk, nu a fost reținut. Presa din Chișinău anunțase marți la prânz că șeful trustului de presă deținut de Rusia ar fi fost reținut de procurorii moldoveni anti-corupție. Anunțul a fost făcut de Unimedia, care cita NewsMaker.

Vladimir Novosadiuk este considerat un apropiat al omului de afaceri Ilan Shor, iar procurorii cercetează presupusa sa implicare în furtul miliardului de euro din băncile moldovene. Novosadiuk a fost membru al conducerii Băncii Sociale, controlate de Shor.

Anterior, deputatul PSD Liviu Pleşoianu anunţase arestarea de către procurorii moldoveni a lui Novosadiuk. Potrivit serviciului de presa al Procuratii Anticoruptie, seful Sputnik este investigat in cazul furtului miliardului.

Sputnik Moldova l-a promovat insistent pe Liviu Plesoianu, deputat PSD si candidat la Presedintia Romaniei. De altfel, Plesoianu a fost acuzat deseori ca este o portavove a propagandei ruse in Romania, el atacand deseori aliatii occidentali ai Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri