Caută
Close this search box.

PSD acuză Parlamentul European de nerespectarea procedurilor în cazul Plumb

PSD acuză nerespectarea procedurilor de către Parlamentul European, în cazul refuzării Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Rovana Plumb se află ”într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise”, susține PSD, care așteaptă clarificări de la Comisia Europeană.

PSD nu renunță la nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european pentru transporturi, în ciuda respingerii acesteia de către Comisia Juridică a Parlamentului European. Eurodeputații români, membri ai Grupului socialiștilor din Parlamentul European, transmit că își susţin cu fermitate colega de partid. Ei consideră că Rovana Plumb se află ”într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise”.

”Aceste jocuri au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, a transmis PSD, printr-un comunicat de presă.

Partidul afirmă că, potrivit Regulamentului de Procedură al Parlamentului European, ”Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi”.

În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei Europene poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei, transmite PSD, care subliniază: ”Rovana Plumb este un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”.

Comunicatul este semnat de europarlamentarii PSD afiliaţi Grupului S&D din Parlamentul European: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Adrian-Dragoş Benea.

Şi premierul Viorica Dăncilă afirmă că, în ciuda votului din Comisia Juridică a Parlamentului European şi a reacţiilor din ţară, are în continuare încredere în Rovana Plumb căreia îi acordă susţinerea sa necondiţionată.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat, miercuri, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri