Caută
Close this search box.

PSD s-a reunit în CEx după decizia CCR. Iordache a țipat la o jurnalistă

psd

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit miercuri, pentru a discuta despre situatia Guvernului, iar sedinta vine dupa decizia CCR care il obliga pe presedintele Klaus Iohannis sa numeasca interimari, dar si pe Viorica Dancila sa mearga in Parlament sa ceara votul de incredere.

Amintim ca la acest Guvernul are cinci ministri lipsa. Este vorba despre ministrul de Interne, dupa ce mandatul lui Mihai Fifor de interimar a expirat saptamana trecuta. Apoi, alte ministere care functioneaza fara ministri sunt Ministerul Mediului, Ministerul Energiei si Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, locuri vacante dupa ce oamenii ALDE care le conduceau si-au dat demisia ca urmare a ruperii coalitiei de guvernare.

In plus, miercuri i-a expirat interimatul si lui Daniel Breaz, la Ministerul Educatiei, astfel ca printre subiectele de pe ordinea de zi figureaza situatia Guvernului.

Chiar daca isi va intregi echipa de la Palatul Victoria, se pare insa ca Viorica Dancila nu e foarte sigura pe majoritatea din Parlament, asa ca va amana sa ceara votul alesilor pana dupa ce efectueaza vizita in Statele Unite, adica dupa 28 septembrie.

Dupa ce Florin Iordache a tipat la o jurnalista ca vrea sa dea jos Guvernul cand a fost intrebat daca PSD mai are majoritate, ministrul de Finante Eugen Teodorovici a raspuns in engleza.

Intrebat cand va merge in Parlament Viorica Dancila, Teodorovici a raspuns „soon” (curand, n.red.).

A venit si Ana Birchall, care spune ca isi va face treaba pana in ultimul moment in functia de ministru al Justitiei.

„Va garantez ca la nivelul MJ nu exista niciun fel de to do list nici cu Statele Unite nici cu orice parteneri terti”, a asigurat.

A ajuns si Viorica Dancila, care n-a vrut insa sa faca prea multe comentarii, aratand ca va face declaratii de presa dupa CEx.

Presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a refuzat sa comenteze decizia CCR, aratand ca e obligatorie pentru toata lumea si trebuie respectata.

Ana Birchall, ministrul Justitiei, este tinta social-democratilor, dupa ce a spus ca specialistii din Minister nu recomanda ca Sectia Speciala sa continua sa functioneze. Fostul ministru Florin Iordache a spus ca despre o eventuala excludere se va discuta in partid.

„Printre marile victorii ale acestei guvernari e ca am pus justitia acolo unde ii este locul. Un ministru nu poate actiona impotriva a tot ce a facut PSD”, a spus Iordache.

Cand jurnalistii au vrut sa stie si cand se va merge in Parlament si daca PSD mai are majoritate, Iordache s-a enervat si a inceput sa ridice tonul la o jurnalista, acuzand-o ca vrea sa dea guvernul jos.

„Avem majoritate in Parlament! Vino in Parlament sa vezi ca nicio lege organica nu este respinsa. Avem majoritate!”, a strigat Iordache.

Venind la sediul PSD pentru a participa la CEx, Mihai Fifor a sustinut ca decizia CCR e o victorie.

„Este o victorie. Guvernul oricum mergea in Parlament, avem la dispozitie 45 de zile si vom merge in Parlament”, a spus Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri