Caută
Close this search box.

Putin refuză apelul lui Abe pentru a semna tratatul de pace al celui de-al Doilea Război Mondial

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi premierului japonez Shinzo Abe, că legăturile militare de la Tokyo cu Statele Unite și multe alte probleme au făcut dificilă calea pentru Japonia și Rusia să semneze un tratat de pace al celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

Putin a făcut comentariul la un forum economic din Extremul Orient al Rusiei, după ce Abe l-a chemat să rezolve neînțelegerea dintre cele două țări în privința unor insule disputate care le-a împiedicat să semneze un tratat de pace.

Tokyo revendică insulele din vestul Pacificului, care au fost confiscate de trupele sovietice în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea sunt cunoscute în Japonia ca teritoriile de Nord și ca Kurile de Sud în Rusia.

Liderul rus a declarat că speră că în viitor va putea fi semnat un tratat de pace și că cele două țări își pot rezolva eventual diferențele pe termen lung. „Din păcate, din păcate, pentru noi, există probleme militare, de apărare, probleme de securitate. Trebuie să înțelegem … angajamentele Japoniei față de țările terțe, inclusiv cu Statele Unite, ”a spus Putin. Moscova și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la desfășurarea sistemelor militare americane pe teritoriul Japoniei. Cu câteva momente înainte de comentariile lui Putin, Abe a salutat legăturile dintre Rusia și Japonia și a spus că următorul pas natural în relații va fi semnarea unui tratat de pace, despre care a spus că este „misiunea istorică” a liderilor celor două țări. „Vladimir, să facem totul împreună pentru a merge mai departe tot timpul până vom atinge (obiectivul nostru)”, a spus Abe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri