Caută
Close this search box.

Radu Mazăre cere anularea condamnării la nouă ani de închisoare

radu mazăre

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazăre, solicita rejudecarea dosarului „Retrocedarilor de pe litoral”. El a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la 9 ani de inchisoare. Motivul solicitării: acest proces s-a judecat in lipsa sa.

Cererea lui Radu Mazăre a fost depusa pe 18 iunie 2019 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut primul termen de judecata pe 6 septembrie. Cazul a fost amanat pe 10 octombrie.

Motivele procesului

Potrivit lui Radu Mazăre, el a plecat din Romania in decembrie 2017, moment in care Curtea de Apel Bucuresti inca nu motivase condamnarea data in faza de fond a procesului: 4 ani cu suspendare pentru abuz in servicu.

Dosarul sau a ajuns la Inalta Curte pe 14 august 2018, iar decizia definitiva, prin care a fost condamnat la 9 ani de inchisoare, a venit pe 8 ianuarie 2019.

Fostul primar spune ca el a solicitat azil politic in Madagascar de cum a ajuns acolo, iar pe 27 decebrie 2017 a primit calitatea de rezident si cea de solicitant de azil.

Chiar si asa, pe 8 mai 2019, el a fost arestat de Interpol in Madagascar, iar la 20 mai 2019 a fost adus in Romania, la solicitarea autoritatilor romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri