Caută
Close this search box.

Ramona Mănescu, discurs la Viena despre contribuţia României la întărirea securităţii nucleare

Ramona Mănescu a participat, luni, la deschiderea lucrărilor Conferinţei Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), context în care a vorbit despre angajamentul României de a contribui la întărirea securităţii nucleare, inclusiv prin co-prezidarea, în februarie 2020, alături de Panama, a Conferinţei Internaţionale a AIEA privind securitatea nucleară.

În declaraţia naţională, şeful diplomaţiei române a adus un omagiu ambasadorului Yukiya Amano, fost director general AIEA, personalitate cu un rol distinct în procesul de consolidare a Agenţiei.

„De mai bine de 60 de ani, Agenţia a fost esenţială în abordarea provocărilor de proliferare nucleară, prin asigurarea aplicării eficace a sistemului de garanţii, prin susţinerea accesului statelor la beneficiile ştiinţei şi tehnologiei, precum şi prin consolidarea securităţii şi siguranţei nucleare”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

În contextul prezenţei la Conferinţa Generală AIEA, Mănescu s-a întâlnit cu directorul general interimar al AIEA, ambasadorul Cornel Feruţă.

„Cu acest prilej, a fost evidenţiată cooperarea excelentă a României cu AIEA, aspect de natură să contribuie la profilul ţării noastre, de stat cu o politică nucleară responsabilă”, arată MAE.

Ministrul a apreciat atât proiectele de cooperare tehnică, care sprijină programul nuclear civil românesc, cât şi prezenţa experţilor români în funcţii din cadrul Secretariatului AIEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri