În dosarul in care Darius Vâlcov contesta condamnarea la opt ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, ar putea fi audiat azi fostul lider PDL Vasile Blaga, proaspat ales europarlamentar PNL.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a admis la inceputul lunii iunie mai multe probe solicitate de inculpatii implicati in acest caz. Printre acestea si audierea ca martori a lui Vasile Blaga si a oamenilor de afaceri Theodor Berna si Andrei Ovidiu Ramba.

Dosarul lui Darius Vâlcov s-ar putea amana

Completul de 5 judecatori ar putea amana procesul, deoarece Curtea Constitutionala nu a motivat decizia in cazul completurilor nespecializate in fapte de coruptie.

Motivul: decizia in faza de fond in cazul lui Valcov a fost data de un astfel de complet.

De altfel, decizii similare de amanare s-au dat in urma cu o saptamana in dosarele lui Victor Ponta, Sebastian Ghita si Viorel Hrebenciuc.

Incep procesele

Completurile de 5 judecatori reincep judecarea mai multor dosare mediatizate, fiind prima sedinta de dupa terminarea vacantei judecatoresti.

La acest termen ar putea fi audiata in sedinta publica declaratia data de Darius Vâlcov la DNA, pe 31 martie 2015, cand a recunoscut initial acuzatiile DNA. Fostul ministru spune acum ca ar fi dat aceasta declaratie sub presiune.

Completul de 5 judecatori din acest proces este format din Lavinia Lefterache, Andrei Rus, Alina Ilie, Marius Foitos si Hermina Iancu.

187 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here