Caută
Close this search box.

REVOLTĂ la Buzău. Militarii americani care au luat parte la un exercițiu, au lăsat în urmă munți de gunoaie

Militarii care au participat în vară la un exercițiu, în județul Buzău, ar fi lăsat în urma lor mormane de resturi alimentare și gunoaie.

Majoritatea ambalajelor din plastic provin din Statele Unitate, iar unele au inscripția guvernului american. Ministerul Apărării Naționale verifică acum dacă resturile au fost lăsate acolo de soldați, și a cerut lămuriri Ambasadei Americii.

Voluntar: “Până acum adunam după noi, după ai noştri, acum adunăm şi după alţii.”

Pe dealurile din Buzău au avut loc în vara mai multe exerciţii militare la care au participat câteva sute de militari din mai multe ţări membre NATO. În urma soldaţilor, zone întregi au rămas acoperite de gunoaie.

Resturile au fost descoperite de un voluntar al unei ogranizatii de protecţie a mediului. Bărbatului i-a atras atenţia incriptia “Proprietate a Guvernului America” aflată pe mai multe ambalaje aruncate la întâmplare.

Ovidiu Turcea, Asociația Prietenii Pădurii: ”În vara asta ştim că au avut loc nişte exerciţii militare în zona. Am văzut americani, nemţi, am văzut şi polonezi dacă nu mă înşel. Sunt ambalaje de la alimentele pe care le-au consumat cei care acum o lună de zile au avut un exerciţiu militar aici în zona”

După ce a descoperit gunoaiele, activistul de mediu a sesizat autorităţile. În acelaşi timp, a demarat o campanie de curăţenie.

Localnicii sunt revoltaţi de mizeria lăsată în urmă de militari.

Localnic: “Nu e frumos ca în primul rând dacă sunt americani ar fi trebuit să dea exemplu de buna organizare. Ei în loc să dea exemplu că ei sunt mai civilizaţi, ei au făcut mai urât ca ai noştri.”

Ovidiu Turcea, Asociația Prietenii Pădurii: “Mi-e greu să cred că soldaţii americani au lăsat astea intenţionat aici, probabil că cineva care trebuia să facă curat după ei nu şi-a dus la îndeplinire înţelegerea.”

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au declarat pentru Ştirile ProTV că vor face verficari la structurile interne pentru a vedea dacă într-adevăr gunoaiele provin de la un exerciţiu al armatei. În acelaşi timp, susţin că au cerut explicaţii şi de la Ambasada Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri