Victpr Ponta acuză Ministerul Finanțelor că a falsificat datele prezentate în rectificarea bugetară.
Victor Ponta a declarat că România se află într-o criză care va fi anunțată după alegerile prezidențiale . Liderul ProRomania mai susține că angajații Ministerului de Finanțe prezintă date nereale, referindu-se la rectificarea bugetară prezentată de Ministerul de Finanțe.
Victor Ponta a mai afirmat că informațile  prezentate de Ministerul Finanțelor la rectificarea bugetară au fost întocmite în fals de angajații ministerului care au semnat înainte un document  în care au precizat că datele din raport nu sunt sustenabile.

„România este deja în criză. În acest moment, România este în stadiul Greciei, în anul 2008-2009, și anume, falsifică date. Toți cei de la Finanțe, secretari de stat, directori, au făcut înainte de rectificarea bugetară o hârtie, în care au spus: datele prevăzute în rectificarea bugetară nu sunt sustenabile. Acea hârtie există, va apărea la un moment dat. Dar sunt lucruri foarte concrete. Dar toată povestea și-a asumat-o ministrul Finanțelor, dar a modificat anterior legea, prin acea ordonanță Legea Răspunderii Ministeriale și au spus să nu mai răspundă ministrul și primul-ministru. Înainte legea spunea că ministrul de finanțe și primul ministru își asumă exactitatea datelor prezentate la dispoziția Parlamentului. Dar acum au modificat legea și nu mai răspunde ministrul de Finanțe și primul ministru dacă datele nu corespund”, a spus Victor Ponta la Digi 24.

Victor Ponta a continuat acuzațiile aduse Guvernului Dancila , ținta fiind Ministerul de Finanțe condus de Teodorovici.

„Dar noi în acest moment, cu toate datele pe care ni le-a prezentat guvernul nu sunt reale. Faptul că noi ne împrumutăm în fiecare zi cu o dobândă dublă față de următoarea țară din regiune, față de Ungaria, Bulgaria, Grecia, noi plătim dobânzi duble, de ce? Pentru că cel care te împrumută zile: ha-ha, tu ești ăla fără bani și la care merge și prost totul, dublăți dobânda! Dar buba se va sparge după prezidențiale. Va fi că în 2010. Ba poate chiar mai rău, pentru că acum deja dimensiunile sunt chiar mai mari. Deficitul, gaură, că să înțeleagă oamenii, între ce ai încasat la stat și ce ai cheltuit de la stat, este 10 miliarde. La anul va fi mai mult. M-am uitat la cifrele de deficit și pe primele șase luni din 2019, deficitul era mai mare decât pe anii 2014 și 2015 la un loc”, a mai spus Victor Ponta.

 

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here