Caută
Close this search box.

România-Malta, victorie chinuită, joc de liga a II-a. Tătărușanu, din nou salvator

Selecţionata de fotbal a României a învins la limită reprezentativa Maltei, cu 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

România s-a chinuit teribil cu Malta, învingând greu, 1-0, abia în repriza secundă. După o primă parte cu momente penibile, românii au marcat grație noului tunar tricolor, George Pușcaș. Contra nici măcar nu s-a bucurat la golul nouarului, atât părea de afectat de ce vedea pe teren. Am câștigat trei puncte imense, dar am suferit enorm. Părea un meci lejer, motiv pentru care selecționerul a debutat trei jucători în primul 11 (Rus, Ștefan, Bordeianu), dar am terminat mulțumindu-i lui Dumnezeu la semnalizarea de ofsaid de la golul Maltei din minutul 89 și apărându-ne apoi în 11, în minutul 94! Ei sunt băieții care, astfel, ne-au mai distrus niște neuroni duminică seara la Ploiești.

Singurul gol al partidei a fost marcat de George Pușcaș, în urma unui corner, în debutul reprizei secunde, după o fază bine lucrată, dar singulară în peisajul acelei perioade de joc.

România, cu şase foşti componenţi ai naţionalei de tineret (debutanţii Rus, Ştefan, dar şi Marin, Cicâldău, Hagi şi Puşcaş), a dominat destul de clar prima repriză, dar previzibil și steril, ratând numeroase ocazii de gol.

Bonello a respins şutul lui Andone (10), iar un minut mai târziu România a marcat prin Răzvan Marin, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid la Andone, deşi mingea intrase deja în poartă înainte de intervenţia atacantului.

Bonello s-a remarcat la baloanele expediate de Andone (14), Marin (21) sau Hagi (27), Puşcaş a trimis cu capul pe lângă poartă (27), la centrarea lui Bordeianu, dar şi maltezii au avut două ocazii notabile. Tătăruşanu (28) a salvat golul faţă în faţă, singur, cu Corbolan, iar Farrugia (30) a reluat peste poartă. Bonus torpila din minutul 65, când Tătărușanu a respins iar în corner

Malta a reuşit să marcheze (88), prin Farrugia, după minge pierdută de Grozav, dar golul a fost anulat, și de partea oaspeților, pentru ofsaid, o fază la care dăm credit arbitrului.

Pentru comparație, să amintim că România învinsese Malta în deplasare cu 4-0, în luna iunie.

România rămâne totuși în cursa pentru calificare după această victorie neconvingătoare, după un meci cu nivel – cel mult – de Liga II. Următoarele meciuri vor avea loc luna viitoare, cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, în deplasare, iar pe 15 octombrie cu Norvegia la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri