Caută
Close this search box.

RomaniaGate. Legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, cu fugarul Puiu Popoviciu

romaniagate

Fiul fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden, a avut interese de afaceri și în România, nu doar în Ucraina, unde implicarea sa într-o companie de energie a stat la baza scandalului dintre președintele Trump și democrați.

Surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat că Hunter Biden s-a angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu, înainte de condamnarea acestuia, în 2017.

Nu e clar în ce au constat acțiunile de la București, însă potrivit unor surse, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi contat pe fiul lui Biden în acțiunile de lobby extern atât înainte, cât și după fuga din țară.

La sfârșitul lunii mai, postul Fox News, apropiat de republicani, post tv de care președintele Trump s-a distanțat în ultima perioadă, dezvăluia că Hunter Biden a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, pe care l-ar fi consiliat.

În august 2017, omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa.

A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi încercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri