Caută
Close this search box.

Rovana Plumb a încercat să-i păcălească pe oficialii Parlamentului European

rovana plumb

Europarlamentarul german Daniel Freund afirma ca Rovana Plumb este necooperanta, in ce priveste explicatiile privind neconcordantele din declaratiile ei de avere. Ea va fi audiata joi in comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), o „procedura exceptionala”, pentru a da noi explicatii.

Rovana Plumb a incercat sa explice, intr-o scrisoare trimisa Comisiei JURI, de ce apar probleme in decclaratiile ei de avere, insa nu a convins pe nimeni.

„Am vazut scrisoarea. Cred ca nu a adus nicio contributie la evaluarea unui potential conflict de interese sau la inlaturarea ingrijorarilor legate de acuzatiile de coruptie. Practic, in scrisoarea sa, s-a concentrat sa explice ca exista reguli diferite in ceea ce priveste completarea declaratiilor (de avere, n.r.) depuse in Romania si cele pentru Comisia Europeana.

Dar nu ofera nicio explicatie pentru problema de fond. Mi se pare necooperant din partea dumneaei. In acest punct, eu nu i-as oferi sprijinul sa devina comisar”, a declarat Daniel Freund.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) i-a cerut lamuriri Rovanei Plumb, propusa comisar european, despre un imprumut de 800.000 euro si actiuni la o companie, care nu ar figura in declaratia de avere depusa la Bruxelles, arata un document obtinut de Mediafax.

Potrivit declaratiei de avere depuse in data de 25 iunie 2019 la Camera Deputatilor, Rovana Plumb ar avea un imprumut la BRD facut in anul 2007, in valoare de 800.000 euro, cu scandenta in 2030.

De asemenea, Plumb mai are un imprumut facut in acest an, in valoare de 800.000 lei, cu scadenta in 2021.

La categoria „plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, suma platita conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaratiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri