Caută
Close this search box.

Rovana Plumb şi Dan Nica au fost respinşi de Comisia Europeană

rovana plumb

Euractiv Germania anunta ca propunerile Guvernului Romaniei pentru postul de comisar european au fost respinse. Guvernul incearca acum sa o impuna pe Ramona Manescu.

„Potrivit informatiilor Euractiv, ambii candidati propusi de guvernul roman pentru urmatoarea Comisie a UE (Dan Nica si Rovana Plumb) ar fi fost respinsi. In schimb, lobby-ul romanesc din Bruxelles face acum campanii pentru fostul europarlamentar si actual ministru Ramona Manescu, insa reprezentantii UE nu au dorit sa confirme oficial acest lucru”, scrie Euractiv.

Publicatia mai informeaza ca „Romania va primi cel mai probabil portofoliul Transporturilor in cadrul comisiei conduse de Ursula von der Leyen”.

Presedintele Iohannis a relatat, intr-o discutie informala cu jurnalistii, ca i-a transmis premierului Viorica Dancila ca este ingrijorat cu privire la propunerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, cerandu-i sa nu faca aceasta nominalizare.

Intrebat daca a vorbit cu Viorica Dancila despre propunerile de comisari europeni, presedintele Klaus Iohannis a raspuns ca a fost anuntat de premier despre cele doua propuneri din partea PSD, iar acesta si-a aratat ingrijorarea cu privire la sansele acestor propuneri de a trece in Parlamentul European.

Seful statului a mai spus ca premierul l-a sunat sa-l anunte de trimiterea propunerilor catre Comisia Euroepeana, in ciuda discutiei pe care au avut-o in prealabil.

Iohannis a afirmat ca este ingrijorat de posibilitatea ca cele doua propuneri sa fie respinse de Paralmentul European, iar Romania sa piarda portofolii importante de comisari, in timp ce cauta propuneri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri