Caută
Close this search box.

Serviciul 112 încearcă să-şi spele imaginea. Un bărbat dispărut a fost găsit în pădure, după trei zile

112

STS precizează că, deşi serviciul 112 a trecut printr-un val de critici, cazurile mediatizate nu reprezentă imaginea sistemului. În acest sens, STS a dat drept exemplu caz din Mehedinţi, cu un bărbat care s-a rătăcit în pădure şi a fost găsit după trei ore.

„Serviciul de urgenţă 112 a trecut, în ultima vreme, printr-un val de critici, dar dorim să vă ilustrăm faptul că imaginea acestui serviciu nu este definitorie prin cazurile mediatizate, în ultima vreme”, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), printr-un comunicat de presă.

În acest sens, STS dă drept exemplu un caz din Mehedinţi, când „domnul Ion” a sunat la 112 pentru a anunţa că s-a rătăcit în pădure.

„Persoana, rănită la mână, nu cunoaştea detalii exacte referitoare la locul în care se afla, singura informaţie de localizare oferită operatorului 112 fiind între zona Pristol şi Gârla Mare, Mehedinţi. După discuţiile preliminare în care s-a încercat reconstituirea traseului acestuia şi a zonei posibile unde s-ar putea afla persoana, operatorul 112 din cadrul Centrului unic pentru apeluri de urgenţă Mehedinţi a transferat apelul către agenţii – Poliţie, Ambulanţă, Pompieri şi Jandarmerie.

După numai trei ore, ajutaţi de coordonatele din teren şi indiciile oferite de către apelant, acesta a fost găsit, urmare a cooperării eficiente a echipajelor agenţiilor specializate”, mai arată sursa citată.

În ultima perioadă, serviciul de urgenţă 112 a fost criticat din cauza unor incidente, cel mai notabil fiind cazul Caracal – în luna iulie, Alexandra Măceşanu a sunat de trei ori la 112, iar tânăra a fost localizată după 19 ore, însă a fost prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri