Campioana en-titre de la Wimbledon, Simona Halep, a trimis un mesaj de un fair-play imppresionant noii stele a tenisului feminin internațional. „Felicitări, Bianca Andreeescu, pentru o performanţă uimitoare şi pentru primul tău grand slam! România este foarte mândră de tine”, i-a scris Halep, pe Twitter.

De notata că Andreescu a declarat în repetate rânduri că SIMONA HALEP este unui din idolii și modelele ei, iar Simona este chiar aceea care, în urmă cu 3 ani, când Bianca era o necunscută, a încurajat-o și a îndemnat-o să intre definitiv în tenisul profesionist.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

Învingătoarea va primi un premiu de 3,85 de milioane de dolari (aproape 3,5 milioane de euro), cel mai mare din istorie la un Grand Slam, şi 2.000 de puncte WTA, iar învinsa, 1,9 milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

 

287 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here