Premierul Viorica Dăncilă va pleca la finalul acestei luni, pentru câteva zile, în Statele Unite ale Americii. Dăncilă va avea o întâlnire la New York cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană.

Conform unor surse guvernamentale, premierul va avea și o discuție cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. Viorica Dăncilă va fi plecată în SUA, în perioada 23-28 septembrie, în aceeași perioadă în care la New York va fi și președintele Klaus Iohannis, care participă la Adunarea Generală a ONU.

Încă de săptămâna trecută, echipa premierului încerca să obțină o întâlnire la nivel înalt, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al SUA.

Nu este clar dacă întrevederea dintre premierul României și vicepreședintele SUA este aranjată în baza unui contract de lobby.

În trecut, conform documentelor postate pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, unde legea obligă firmele de lobby să declare contractele și sumele cu clienții interni și externi, PSD a încheiat un contract pentru Liviu Dragnea în vederea obținerii unei întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și a unor interviuri la CNN.

26 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =