Caută
Close this search box.

Sylvie Goulard, comisarul european desemnat de Franța, audiat la poliție, angajări fictive

sylvie goulard

Poliţia judiciară din Franţa a audiat-o pe Sylvie Goulard, viitor comisar european pentru Piaţa Internă, în dosarul angajărilor fictive, a declarat agenţiei France Presse o sursă apropiată de anchetă.

Goulard a fost audiată la Oficiul Central de Combatere a Corupţiei şi a Infracţiunilor Financiare şi Fiscale din Nanterre, în regiunea pariziană, a precizat sursa.

Sylvie Goulard a fost desemnată oficial marţi în Comisia Europeană de preşedinta Ursula von der Leyen, odată cu alţi 26 de comisari. Portofoliul ei urmează să acopere politica industrială, piaţa unică digitală, industria de apărare şi spaţială.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în CE de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Parlamentul European a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lui august, constatând – conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt – doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei.

Presa franceză a dezvăluit ulterior că Goulard a returnat 45.000 de euro, echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.

În Franţa, însă, ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă. Înainte de Goulard au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri