Caută
Close this search box.

Tabletele anti vot mutiplu nu pot fi folosite. USR cere desigilarea acestora pentru a nu vicia prezidenţialele

USR a cerut parlamentarilor PSD din comisia pentru alegerile europarlamentare să grăbească desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, despre care STS a spus astăzi că nu pot fi folosite la alegerile prezidențiale.

Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan, a spus astăzi că tabletele destinate introducerii datelor votanților în secție sunt sigilate și nu pot fi folosite, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare. Dar că instituţia încearcă să facă disponibile sistemele informatice până la prezidențiale.

USR trage un semnal de alarmă şi cere rezolvarea urgentă a acestei situaţii, care poate duce la vicierea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie.

„Comisia condusă de Lia Olguța Vasilescu – din care fac parte și Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu – a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, tablete care ar trebui să fie utilizate și la alegerile prezidențiale din toamnă.

Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin.

Formațiunea mai arată că „reprezentanții PSD încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală”.

„Două personaje reprezentative pentru PSD, adică PRM-ista Olguța Vasilescu și deputatul Viorel Sălan, au încercat cu disperare să găsească cea mai mică breșă în declarațiile tranșante, atât ale reprezentanților Institutului Național de Statistică, cât și ale reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, care au spus cât se poate de clar, de la început, că nu există absolut nici un indiciu care să ducă la concluzia că alegerile ar fi fost fraudate. (…)

Scopul a fost discreditarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), astfel încât PSD să poată manipula rezultatele viitoarelor alegeri”, potrivit comunicatului USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri