Caută
Close this search box.

Tăriceanu s-a întâlnit, la Craiova, cu membrii filialei Dolj, după ce organizaţia a fost dizolvată

călin popescu tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi alţi lideri ai partidului s-au întâlnit, la Craiova, cu membrii filialei Dolj, după ce organizaţia a fost dizolvată. „În cadrul discuţiei, reprezentanţii ALDE Dolj au dezaprobat atitudinea şi acţiunile fostului preşedinte al filialei, Ion Cupă. Aleşii locali şi membrii conducerii ALDE Dolj au declarat că echipa din cadrul filialei este mobilizată pentru a relansa activitatea filialei”, arată reprezentanţii ALDE

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, împreună cu preşedintele interimar al ALDE Dolj, deputatul Calotă Florică Ică, secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu şi preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE Claudiu Catană, s-au întâlnit, sâmbătă, cu aleşii locali ai ALDE din judeţul Dolj şi cu o parte din conducerea filialei.

„În cadrul discuţiei, reprezentanţii ALDE Dolj au dezaprobat atitudinea şi acţiunile fostului preşedinte al filialei, Ion Cupă. Aleşii locali şi membrii conducerii ALDE Dolj au declarat că echipa din cadrul filialei este mobilizată pentru a relansa activitatea filialei. De asemenea, reprezentanţii ALDE Dolj sunt implicaţi în campania pentru alegerile prezidenţiale şi pentru susţinerea candidatului Alianţei Un Om, Mircea Diaconu”, se arată, duminică, într-o postare de pe pagina de Facebook a ALDE.

Conform sursei citate, reprezentanţii ALDE au afirmat că îşi doresc ca filiala să se consolideze, astfel încât la alegerile de anul viitor să obţină un scor cât mai bun.

Organizaţia ALDE Dolj, dizolvată în urma unei decizii aprobate vineri, a transmis, în 16 septembrie, o scrisoare deschisă preşedintelui formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, în care-i solicita să renunţe la deciziile ”nestatutare şi antidemocratice” privind excluderile şi dizolvările de organizaţii. În plus, i se solicita lui Tăriceanu să meargă la Craiova şi să vadă care sunt persoanele care-i sunt prezentate ca ”soluţii” pentru conducerea organizaţiei. ”Ce părinte e acela care îşi omoară propriul copil”, a transmis ALDE Dolj, membrii organizaţiei arătându-se ”dezamăgiţi şi revoltaţi” de modul în care se face politică în ALDE, mai degrabă ca în 1989, decât ca în 2019. ALDE Dolj solicita convocarea Congresului.

Scrisoarea deschisă adresată lui Călin Popescu Tăriceanu a fost postată pe pagina de Facebook a ALDE Dolj şi asumată de vicepreşedinţii şi membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţii organizaţiilor locale, primari, viceprimari, consilieri municipali şi locali, liderii OFLDE Dolj şi TLDE Dolj.

Aceştia se arătau dezamăgiţi şi revoltaţi de deciziile nestatutare adoptate în ultima perioadă în cadrul ALDE şi cereau organizarea unui congres.

”Vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul în care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate eforturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toti aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările din ultimii 3 ani”, se arăta în scrisoare.

Membrii ALDE Dolj se întrebau cum Tăriceanu poate „să accepte ca un funcţionar de partid -l-am numit pe dl Chiţoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizaţie cu mii de membrii şi alte mii de simpatizanţi?!”

„Cum puteţi să ţineţi în braţe nişte oameni care nu au produs performanţe de când sunt în partid (pentru că, vorba lor, sunt ”obosiţi politic”) şi să daţi afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea faţă de partid şi l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?! (…) Nu suntem argaţi pe moşia unui lider, indiferent de numele său! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relaţie de tip pălmaşi -boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie şi încredere la Craiova. De ce nu veniţi dumneavoastră să ”dizolvaţi”, la faţa locului, organizaţia pentru a vedea reacţia oamenilor?!Vă vom primi aşa cum se cuvine!… De ce nu veniţi dumneavoastră de mână cu noul preşedinte al organizatiei să ni-l impuneţi?! Aţi avut măcar curiozitatea, aşa cum făceaţi cândva, să aflaţi cine este persoana care vă este prezentată ca soluţia pentru funcţia de preşedinte la Dolj?! Aveţi idee ce fel de metode sunt folosite, în aceste zile, cu lansarea unor liste albe şi liste negre prin organizaţiile locale cu scopul de a ne diviza şi de a ne arunca pe unii împotriva celorlalţi?! Aceasta e democraţia internă într-un partid liberal de secol 21, dle Tăriceanu ?!”, mai spuneau ei.

Ei îi cereau lui Tăriceanu să nu se joace cu destinele lor şi ale organizaţiei Dolj.

„Nu distrugeti ALDE cu bună ştiinţă, dle Tăriceanu! Ce părinte e acela care îşi omoară propriul copil?!”, se mai arăta în scrisoarea deschisă.

ALDE anunţase, anterior, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului cu susţinerea PSD, şi a celor care au acceptat să fie nominalizaţi miniştri: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

De asemenea, au fost dizolvate organizaţii ALDE pe care aceştia le conduceau.

Săptămâna trecută, ALDE anunţa că filiala Timiş se reorganizează, după ce preşedintele interimar al ALDE Timiş, deputatul Anton Anton, împreună cu secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, preşedintele TLDE Claudiu Catană şi secretarul general adjunct al ALDE Tudor Tim Ionescu s-au aflat la Timişoara pentru pentru a discuta cu aleşii locali şi membrii ALDE din Timiş.

„În cadrul discuţiilor s-a constatat că filiala ALDE Timiş nu împărtăşeşte acţiunile întreprinse de fostul preşedinte al acesteia Marian Cucşa şi sunt hotărâţi să continue munca în cadrul ALDE pentru a relansa filiala. Discuţiile cu reprezentanţii ALDE Timiş au scos la iveală modul defectuos în care deputatul Marian Cucşa a condus filiala, precum şi comportamentul deplorabil pe care l-a avut faţă de membrii şi aleşii locali ai ALDE. Acest stil de a conduce filiala al deputatului Cucşa a dus şi la obţinerea scorului dezastruos la alegerile pentru Parlamentul European din luna Mai, atunci când ALDE a obţinut în Timiş un scor de doar 3,26%”, arătau reprezentanţii ALDE, după întâlnirea de la Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri