Caută
Close this search box.

Theodor Paleologu: Iohannis ar trebui să se implice în nominalizarea funcției de comisar

toader paleologu

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a declarat că şeful statului Klaus Iohannis ar trebui să se implice în desemnarea unei noi candidaturi pentru comisarul european din partea României, iar acea persoană ar trebui să fie una „consensuală, competentă şi integră”, calificând respingerea Rovanei Plumb drept un „eşec lamentabil, dar previzibil”, scrie Agerpres.

E de dorit ca preşedintele Iohannis să se implice, are atribuţii de politică externă, el reprezintă România în instituţiile internaţionale, e cazul să se implice. Înţeleg că a făcut-o târziu în privinţa nominalizării doamnei Kovesi, nu a făcut-o în primăvară, înţeleg că a făcut-o acum, nu e niciodată prea târziu şi nu e niciodată prea târziu pentru a face ceva bun inclusiv în privinţa unui comisar european. Revin la ideea mea că e nevoie de persoane consensuale, competente şi integre. Slavă Domnului, există diplomaţi cu experienţă, există oameni cu experienţă administrativă care ar putea reprezenta ţara noastră cu cinste în Comisia Europeană„, a afirmat Paleologu, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă premierul, înainte de a face o nouă nominalizare pentru funcţia de comisar european din partea României, ar trebui să se consulte cu partidele de Opoziţie şi cu preşedintele ţării.

Candidatul PMP a calificat respingerea candidaturii Rovanei Plumb drept un „eşec lamentabil, dar previzibil”.

Partea proastă este, însă, că doamna Dăncilă nu a vrut să asculte pe nimeni, ea a fost avertizată că această susţinere pentru Rovana Plumb va fi dezastruoasă. Ce vedem din asta este că doamna Dăncilă nu ascultă de nimeni, este complet impermeabilă la orice fel de argument, este foarte prost sfătuită, am văzut şi în Statele Unite, vedem şi în legătură cu nominalizarea Rovanei Plumb. (…) Este foarte prost sfătuită şi, pur şi simplu, nu ascultă avertismentele, a fost avertizată – ‘nu faceţi această greşeală’ -, e evident o mare greşeală. Ei bine, nu şi nu şi nu, a tot ţinut-o cu Rovana Plumb îndreptându-se evident spre un eşec lamentabil care, însă, e foarte dăunător pentru imaginea României. (…) Şi ca soluţie, ce văd eu, este propunerea unei personalităţi care să fie cât de cât consensuală„, a arătat Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri