Update Premierul Viorica Dăncilă a infirmat informația și a precizat că nu o retrage pe Rovana Plumb, care tocmai ce a fost acceptată pentru a ocupa postul de comisar european pe domeniul Transporturilor. Știrea a fost dată de Stiripesurse.ro.

Rovana Plumb, care a fost nominalizată pentru funcția de Comisar European, ar urma să fie înlocuită de Marius Nica, susține România TV. Viorica Dăncilă va trimite o nouă propunere către Bruxelles.

Marius Nica este un apropiat al Rovanei Plumb. Acesta fost ministru al Fondurilor Europene atât în Guvernul condus de Victor Ponta, cât și în Guvernul condus de Mihai Tudose.

Marius Nica este specialist în fonduri europene, dar și în tot ceea ce înseamnă conexiunile de la Bruxelles.

Citește și: Teatrul Național din București anunță deschiderea noii stagiuni 2019-2020

Anterior, au fost mai multe discuții legate de numirea Rovanei Plumb pentru funcția de Comisar European.

Cine este Marius Nica

Marius Nica s-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru.

A absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

În perioada februarie 2008 – mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 – mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

În perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb. El a fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie 2016 Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister.

70 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =