Caută
Close this search box.

Un american a ucis trei adolescenți, invocând legitima apărare

Un american a ucis trei adolescenți care au intrat pe proprietatea sa, dar nu a fost pus sub acuzare și ar putea să beneficieze, potrivit poliției, de un principiu extensiv de legitimă apărare, scrie AFP.

În Statele Unite, dreptul la autoapărare este un argument invocat frecvent de lobby-ul armelor de foc.

Cei trei tineri, doi de culoare și un hispanic cu vârste de 15 și 16 ani, au fost împușcați mortal luni, înaintea zorilor, de un locuitor din Conyers, o mică localitate din periferia Atlanta, în sud-estul Statelor Unite.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cei trei „avea fețele acoperite când s-au apropiat de reședință cu intenția de a jefui trei persoane care se aflau în fața casei”, a explicat într-un comunicat un purtător de cuvânt al poliției din comitatul Rockdale, Lee Thomas, citat de Hotnews.ro.

Unul dintre tineri a tras asupra acestora și unul dintre ei a replicat, a adăugat el. Niciuna dintre victimele prezumtivei tentative de furt nu a fost rănită dar cei trei adolescenți au murit, unul pe loc și alți doi la spital.

Persoana care a tras nu a fost pusă sub acuzare, iar ancheta continuă.

Potrivit șerifului Eric Levett, dosarul s-ar putea încadra în textul unei legi care autorizează recurgerea la forța letală în fața unei amenințări vitale, chiar dacă sunt posibile și alte opțiuni precum a te ascunde sau a fugi.

Acest capitol controversat, denumit „Stand your ground”, este în vigoare în Georgia și alte 20 de state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri