Caută
Close this search box.

Un deputat ALDE se răzvrăteşte contra lui Călin Popescu Tăriceanu

tăriceanu

Presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, sustine ca liderii si parlamentarii partidului nu au fost consultati in legatura cu formarea aliantei electorale „Un Om”, prin care este sustinut Mircea Diaconu la Presedintie. Alianta a fost inregistrata duminica la BEC.

Intr-un mesaj de revolta, Cupa lasa de inteles ca sunt numerosi lideri si parlamentari ai ALDE care nu sunt de acord cu deciziile conducerii partidului, de a iesi de la guvernare si a se alia cu Pro Romania.

„Sentimentul ca suntem adusi intr-un joc care nu e cel pe care voiam noi sa-l jucam – cu onoare si responsabilitate pentru romani si viata lor, promovandu-ne valorile si proiectele liberale pentru Romania – devine tot mai acut”, afirma Cupa.

Mesajul integral:

De cateva zile, ALDE e pe buzele tuturor: Presedinte, Premier, analisti, comentatori, cetateni. ”Penibili”, ”ridicoli”,”tradatori” sunt principalele etichete ce ni se lipesc.

Ma intreb cum am ajuns din busola guvernarii si a stabilitatii politice, dintr-o voce politica rationala, echilibrata sa fim catalogati negativ din toate partile?! Cum am ajuns sa fim sursa unei instabilitati politice si guvernamentale care foloseste oricui, mai putin romanilor, militantilor si votantilor ALDE?!

Oare nu cumva nu ne-am aparat asa cum trebuie partidul si am cedat nepermis unor Casandre straine de interesul legitim a ceea ce am vrut si vrem sa fim: o forta liberala autentica de secol 21 ?!

Vad in aceste zile lideri locali, parlamentari, militanti ALDE bulversati, peste tot in tara. Bulversati de renuntarea simultana si la o candidatura prezidentiala proprie, in care toti am investit atatea sperante de relansare politica, si la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive.

Si mai vad in aceste zile pe liderul noului aliat politic ca vorbeste dezinvolt despre Opozitia de Stanga (??!!) pe care am reprezenta-o noi, ALDE si ProRomania impreuna. Si-l mai aud vorbind pe Victor Ponta de o fuziune intre cele doua partide!!! Iar liderii nostri nu schiteaza NICIUN gest in apararea identitatii noastre liberale.

Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE?

”Alianta pentru 1 OM”, asa cum am inteles ca se numeste alianta electorala cu partidul lui Ponta (fara sa ne consulte nimeni pentru aceasta denumire) nu este oare, in fapt, o Alianta pentru cativa oameni de la varful celor doua partide?!

Sentimentul ca suntem adusi intr-un joc care nu e cel pe care voiam noi sa-l jucam – cu onoare si responsabilitate pentru romani si viata lor, promovandu-ne valorile si proiectele liberale pentru Romania – devine tot mai acut.

In general, agitatia asta politica surda pentru castigarea unui meci inainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democratia romaneasca. Mie nu-mi plac meciurile decise inainte ca jucatorii sa intre in teren…

Va trebui sa cumpanim bine si repede! Cu mintea noastra a celor care am construit un partid liberal si democrat in care si-au pus sperantele sute de mii de romani…

PRO Romania si ALDE au depus, duminica, la Biroul Electoral Central (BEC) protocolul de constituire a Aliantei electorale „Un Om”, care il sustine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din 10 noiembrie.

Protocolul a fost depus de Norica Nicolai (ALDE) si Sorin Cimpeanu (PRO Romania).

„Ambele partide au inteles foarte clar ca este un moment in care politica, daca mai doreste sa fie acceptata si respectata de cetateni, trebuie sa se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgoliu, ceea ce nu e usor in politica romaneasca, plina de oameni fara principii, dar cu foarte multe orgolii, care isi anexeaza interesele lor personale, de grup sau ale partidelor la aceste orgolii si le promoveaza ca fiind solutiile pentru cetatean, solutiile pentru o tara. (…) Am ajuns la concluzia la care cred ca au ajuns si cetatenii. Politica s-a indepartat de oameni, nu-i mai intereseaza pe cetateni foarte mult ce se intampla cu cetateanul”, a declarat Norica Nicolai dupa depunerea protocolului.

„Trebuie sa doboram gardurile, sa trecem peste orgolii si sa spunem ca e nevoie de altceva in Romania. E nevoie ca institutiile statului sa fie populate de oameni care sa serveasca interesul fiecaruia dintre noi”, a mai spus ea.

Norica Nicolai si-a exprimat convingerea ca „Mircea Diaconu va ramane, cand va ajunge presedintele Romaniei, un om caruia sa ii pese de toti”.

„De ani de zile a ramas acelasi, este un om simplu, umbla ca acum 20 de ani, vorbeste ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat in atitudinea lui. (…) Mircea Diaconu este garantia ca presedintele Romaniei va face ce ii permite fisa postului, Constitutia”, a declarat Nicolai.

La randul sau, Sorin Cimpeanu a precizat ca Mircea Diaconu este un candidat independent, sustinut logistic de aceasta alianta electorala.

„Vom promova bunul simt, profesionalismul si modestia. Acest candidat corespunde perfect acestor deziderate”, a spus Cimpeanu.

Aliantele electorale au termen pana luni, 2 septembrie, sa depuna protocoalele de constituire la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri