Caută
Close this search box.

Uraganul Dorian a lăsat Bahamas decimat. Bilanțul victimelor a crescut la șapte

Slăbind din intensitate, dar încă având suficiente resurse, uraganul Dorian se îndreaptă de-a lungul coastei de sud-est a Statelor Unite, în timp ce bilanțul victimelor în Bahamas a crescut la șapte, potrivit AFP.

Prim-ministrul din Bahamas, Hubert Minnis, a numit Dorian „una dintre cele mai mari crize naționale din istoria țării noastre”, anunțând numărul actualizat și spunând că probabil va crește mai departe. „Ne putem aștepta să fie înregistrate mai multe decese – acestea sunt doar informații preliminare”, a spus Minnis jurnaliștilor.

Pe măsură ce furtuna se îndepărta de Bahamas, au început să apară mai multe relatări ale suferinței pe care le-a provocat. Apa „a venit peste acoperiș. Mi-aș imagina că era de cel puțin șase metri. Ne descurcam bine până când apa continua să crească și toate aparatele mergeau în jurul casei ca o mașină de spălat”, a spus pescarul Howard Armstrong pentru CNN. „Biata mea soție a făcut hipotermie și a stat în picioare deasupra dulapurilor din bucătărie până când s-au dezintegrat … M-am ținut cu ea și ea s-a înecat cu mine”, a spus Armstrong, care până la urmă a ajuns la barca lui.

Filmele de pe Insula Abaco din Bahamas difuzate de CNN au arătat scene de pagube catastrofale, cu sute de case fără acoperișuri, mașini răsturnate, inundații și resturi răspândite peste tot. „Părți din Abaco sunt decimate. Există inundații grave, există pagube grave la case, întreprinderi, alte clădiri și infrastructură”, a spus Minnis. Locuitorii din Bahamas „au îndurat ore și zile de groază, temându-se pentru viața lor și de viața celor dragi”, a spus el.

Pistele de pe Aeroportul Internațional Grand Bahama din Freeport, cel mai mare oraș al insulei, se aflau sub apă, complicând eforturile de salvare și recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri