Caută
Close this search box.

Vești excelente despre alocații. Ministrul a făcut anunțul

Alocațiile copiilor vor crește anual, în funcție de indicele inflației, conform unui anunț făcut vineri de Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Alocațiile copiilor ar urma să se majoreze începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile pentru aceste majorări vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul viitor, a anunțat ministrul Muncii.

Marius Budăi a precizat că majorările alocațiilor au trecut de stadiul promisiunilor, această măsură fiind deja aprobată în Comisia de muncă a Ministerului pe care îl conduce.

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere și am aprobat ca alocațiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflației, până facem alte măsuri de majorare”, a precizat oficialul.

Alocațiile au fost majorate ultima dată începând cu luna aprilie a anului curent. Acum, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități, primesc de la stat lunar câte 300 de lei. De asemenea, în cazul copiilor cu dizabilități, trecuți de vârsta de 3 ani, ei primesc de la stat lunar 300 de lei, până la împlinirea vârstei majoratului. Totodată, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri primesc 150 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri