Victoria Laurei Codruţa Kovesi este reflectată amplu în presa internaţională. France 24 o descrie drept spaima politicienilor români.

„Kovesi și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice duse până în punctul unei obsesii a guvernului român”, titrează Le Point.

Reuters și Euronews vorbesc despre fosta șefă DNA ca despre un cavaler anticorupție pregătit acum să ducă bătălia la nivelul Uniunii Europene.

Presa din Germania tratează din alt unghi subiectul acestei zile. Die Welt, dar nu numai, consideră că viitoare numire a Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European este o înfrângere pentru guvernul de la București, a cărei opinie contrară a fost ignorată de cele mai multe state din Consiliu.

Eva Joly, activistă anticorupție din Franța: „Îi salut curajul și perseverența în fața corupților care au încercat să o distrugă”

Tot despre ralierea europeană din jurul lui Kovesi scrie și AFP care o descrie drept fostul țar anticorupție din România.

Manfred Weber, lider al popularilor europeni, vorbește, potrivit Digi24, despre victoria lui Kovesi ca despre un succes al luptei împotriva corupției după luni de atacuri ale guvernului de la București la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Guy Verhofstadt, printre cei mai vocali critici ai derapajelor statului de drept din România și reprezentant al grupului Renew Europe din Parlamentul European, consideră că Laura Kovesi este cea mai potrivită persoană să ocupe funcția de procuror-șef european.

Rezultatul votului din Consiliu este salutat, de asemenea, și de grupul Verzilor.

252 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =