Refugiații din tabăra Moria din Insula Lesbos, care este suprapopulată, s-au revoltat duminică și s-au încăierat cu poliția, după ce un incendiu declanșat aici s-a soldat cu cel puțin doi morți.

În lagărul Moria din Lesbos trăiesc în prezent circa 12.000 de oameni, în condiţii de supraaglomeraţie. Poliţia a trimis întăriri pe insulă pentru restabilirea ordinii.

După intervenţia pompierilor, un cadavru a fost transportat la spitalul din Mytilini, capitala insulei, pentru a fi identificat de autorităţi. Poliţiştii nu au putut ajunge imediat în zona containerelor, unde după unele informaţii neconfirmate se mai găsea un mort, scrie Agerpres.

În ultimele săptămâni, Grecia s-a confruntat cu un val de refugiaţi şi migranţi veniţi din Turcia. Din 2015, aproape un milion de refugiaţi din Siria au ajuns prin Turcia în insulele greceşti. Numai în august, au sosit 9000 de oameni, cel mai mare număr într-o singură lună din ultimii trei ani, când Ankara ajuns la un acord cu Uniunea Europeană pentru închiderea rutei de migraţie prin Marea Egee; în septembrie, li s-au alăturat alţi 8000.

După puciul eşuat din 2016 împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în Grecia au încercat să treacă şi cetăţeni turci. Vineri, două femei şi cinci copii din Turcia s-au înecat după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat în apropierea insulei greceşti Chios.

133 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =