Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, în SUA: Întâlniri la Banca Mondială și Comitetul american al evreilor

diicot

Premierul Viorica Dăncilă își începe luni vizita în SUA, pe agenda zilei figurând întâlniri cu primarul orașului Jersey, dar și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Comitetului american al evreilor, potrivit unui anunț de la Guvern.

La ora 11, ora locală, Dăncilă va avea o întrevdere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, discuțiile urmând să aibă loc la sediul Misiunii Permanente a României la ONU. Vor urma discuții cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel și apoi o întâlnire cu conducerea Băncii Mondiale, în condițiile în care din delegația sa face parte și ministrul finanțelor Eugen Teodorovici.
Discuțiile cu conducerea Băncii Mondiale se vor încheia cu ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România si Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare
Începând cu ora 14, Dăncilă se va întâlni cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris, American Jewish Committee organizând un prânz de lucru în onoarea premierului. Prima zi a vizitei se va încheia cu participarea la ”Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA.
Este a doua oară când Viorica Dăncilă merge într-o vizită în SUA. Prima a avut loc în martie și a stârnit un veritabil scandal politico-diplomatic, după ce premierul anunța, la conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri