Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă își pregătește vizita în SUA: Investițiile străine, cele mai mari din ultimii 10 ani

Premierul Viorica Dăncilă a susținut, joi, că în primele șapte luni ale anului curent investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, având o creștere cu 22.3% față de anul 2018.
Am convocat astăzi a doua ședință de Guvern din această săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de Ministere având în vedere că săptămâna viitoare voi conduce delegația guvernamentală într-o vizită de lucru în SUA. Vrem să ne asigurăm că lucrurile se derulează normal, că proiectele guvernamentale sunt puse în aplicare fără întârziere, dar în același timp acționăm pentru stimularea și atragerea investițiilor. Veștile din economie sunt foarte bune, în primele șapte luni ale anului investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani și o creștere cu 22,3% față de perioada similară a anului trecut„, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, joi, în debutul ședinței de Guvern, citată de Hotnews.ro.
România este pe locul trei în ierarhia țărilor cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est.
Aceste date ne arată că economia României este pe un trend ascendent care trebuie susținut și încurajat de Guvern, iar diplomația economică are aici un rol foarte important. România este o destinație de afaceri atractivă, oferă oportunități de investiții și forță de muncă bine pregătită. Acesta a fost un punct relevant al discuțiile purtate ieri cu omologul meu din Republica Polonă și cu membrii Guvernului polon, țară de care ne leagă o lungă tradiție„, a mai spus premierul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri