Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au transmis condoleanțe familiei militarului român mort în Afganistan

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au transmis condoleanțe familiei militarului român mort în Afganistan. Mesajele celor doi au venit înainte ca Ministerul Apărării să anunțe oficial decesul acestuia.

Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe militarului român mort joi în Afganistan.

”Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a scris Dăncilă pe Facebook.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”, a spus Iohannis.

Cele două mesaje au venit înainte ca MAPN să confirme oficial informațiile despre moartea militarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri