În afară de salariu, una din recentele vedete feminine ale PSD ar fi primit bani pentru transport, deși nu a venit la serviciu, aceasta beneficiind și de mașină de serviciu pe care a folosit-o in scop personal. Procurorii DNA susțin că fosta angajată a secretariatului general PSD și consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Elena Neamțu,  a beneficiat gratuit de un autoturism de serviciu marca Subara Forester, relatează ziare.com.
Cristina Elena Neamțu, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA, fiind acuzată că a fost angajată fictiv pe o perioada de 9 luni la Compania Națională Aeroporturi București. În afară de faptul că a primit un salariu pentru o muncă care nu a făcut-o, protejata lui Liviu Dragnea ar fi beneficiat și de transport gratuit la și de a locul de muncă, susțin procurorii DNA. DNA spune că în cele 56 de minute cât a fost efectiv la serviciu, Elena Cristina Neamțu a avut grijă să se ocupe doar de decontarea transportului.
Aceste informații apar în rechizitoriul DNA, prin care Cristina Elena Neamțu a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual, împreună cu doi foști directori generali ai Companiei Naționale „Aeroporturi București” (CNAB) SĂ, Sorinel Ciobanu și Liviu Radu.

CNAB administrează cele două aeroporturi principale ale României, și anume Aeroportul Internațional Henri Coandă și Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu.

Cristina Elena Neamțu, angajată doar pe hârtie

Procurorii DNA susțin că Elena Cristina Neamțu primea de la CNAB salariul cuvenit pentru  postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, aceasta fiind angajată în urma unei înțelegeri dintre fostul director general al Companiei, Sorinel Ciobanu, și unul dintre secretarii de stat din cadrul Ministerului Transporturilor.Scopul era ca apropiata lui Dragnea să fie angajată doar în acte  la CNAB, dar să lucreze efectiv   la cabinetul secretarului de stat. În realitate, ea nu a lucrat efectiv nicăieri, susține DNA.

,,Însă, după momentul angajării sale la CNAB SA, în cadrul Serviciului Relații Externe, pe postul de referent de specialitate – 6 octombrie 2015 și până la dată de 30 iunie 2016, inculpata Neamțu Cristina Elena nu s-a prezentat la locul de muncă pentru a-și exercită atribuțiile aferente postului ocupat și nici nu a prestat vreo activitate la Ministerul Transporturilor, obținând totuși, că urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu de către inculpatul Ciobanu Sorinel, un venit net în cuantum de 43.345 lei (din care 1.643 lei, contravaloare tichete de masă și 3.974 lei contravaloare transport), beneficiind totodată și de autoturism din partea instituției, pe care l-a folosit în interes personal,” afirmă procurorii anticorupție.

A muncit mai puțin de o oră în trei luni de zile!

Potrivit anchetatorilor, în cele trei luni în care era în perioada de probă,  Cristina Elena Neamțu a lucrat efectiv doar  56 de minute.

,,În perioada de probă, respectiv 06 octombrie 2015 -04 ianuarie 2016, inculpata Neamțu Cristina Elena a figurat, că fiind prezentă la sediul CNAB SĂ, un număr total de 56 de minute, inculpata intrând în sediul Corpului Logistic, locație unde se aflau birourile Serviciului Relații Externe, în datele de 23 octombrie 2015, 9 noiembrie 2015, 4 decembrie 2015 și 17 decembrie 2015.

În schimb, din analiza foilor colective de prezență aferente perioadei 6 octombrie 2015 – 4 ianuarie 2015 (perioada de proba), documente în baza cărora se stabileau drepturile salariale, a rezultat faptul că inculpata a fost prezența un număr de 432 ore,” mai acuză DNA. Cristina Elena Neamțu  a fost prezența la sediul CNAB SĂ doar 56 de minute în cele 3 luni de angajare , dar nu pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu, ci pentru a depune bonurile de combustibil necesare decontării transportului la și de la locul de muncă și pentru a semna condica de prezența. La sfârșitul perioadei de proba, șefii CNAB au întocmit un raport prin care a fost propusă continuarea activității lui Neamțu în funcția de referent de specialitate având în vedere,,că și-a îndeplinit cu seriozitate sarcinile de serviciu atribuite și a manifestat o bună disponibilitate în relațiile de serviciu cu colegii”.

Procurorii DNA susțin că prin angajarea fictivă a Cristinei Elena Neamțu, CNAB a avut un prejudiciu de 70.857 lei , reprezentând contravaloarea venitului încasat în perioada 6 octombrie 2015 -30 iunie 2016,,obținând totodată și un venit de de 43.345 lei, din care 3.974 lei contravaloarea transportului.

 În 2018 lucra la PSD

Potrivit unor surse din PSD citate de G4media, Cristina Neamțu lucra în 2018 la secretariatul general al PSD. Potrivit rechizitoriului DNA,  ea a încheiat contractul cu CNAB la 19 august 2016, când  a fost detașată pe o perioada de 1 an la Autoritatea Rutieră Română.Neamțu a lucrat din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcția de consilier al ministrului Liviu Dragnea, fiind alături de el  pe toată durata mandatului , 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here