Caută
Close this search box.

A fost lansată prima revistă privind informarea asupra riscurilor asociate consumului de droguri

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) a lansat, la CreArt, revista „No Drugs Revolution”, în prezența administrației publice, a reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – filiala București, a reprezentanților asociațiilor studențești, dar și a reprezentanților de multinaționale din România.

Revista „No Drugs Revolution” informează pe de o parte părinții, cadrele didactice și, nu în ultimul rând tinerii, cu privire la efectele pe care le are consumul de droguri asupra organismului, dar și care sunt cauzele pentru care adolescenții recurg la droguri.

Pe de altă parte, revista conține și informații cu privire viitoarele evenimente cultural-artistice derulate de CIADO România, care au drept scop informarea cu privire la consumul de droguri și găsirea de alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber.

„Era nevoie de o astfel de revistă. O revistă complexă, unde sunt prezentați factorii de risc și protecție, dar și ce-i sfătuim pe părinți când aceștia bănuiesc că băiatul sau fata lor, consumă droguri. Săptămâna viitoare, 10.000 de exemplare vor ajunge în 400 de unități de învățământ din Capitală –  atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Le va fi cu adevărat folositoare dacă ne gândim la faptul că a scăzut cu mult vârsta de debut privind consumul de droguri, vorbim de copii de 10 ani, care ajung mai târziu să devină și dealeri. Ne-am bucurat să vedem dorința studenților și a multinaționalelor de a se implica în susținerea proiectelor CIADO, căci drogurile nu țin cont de vârstă sau statut social”, a declarat Gigel Lazăr, presedinte executiv CIADO.

Pe lângă unitățile de învățământ, revista „No Drugs Revolution” va fi distribuită în mod gratuit tuturor participanților din cadrul proiectului de informare prin teatru –  „Teatru cu Cocktail”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri