Ștefan Ilie, șoferul TIR-ului care a spulberat microbuzul care circula regulmentar și a ucis nouă oameni, respectase timpii de odihnă prevăzuţi de lege, atunci când a provocat accidentul din Ialomiţa. În plus, nu avea viteză! Rezultatul testului tahografului arată că circula legal, iar ipoteza conform căreia bărbatul ar fi adormit la volan pare să fie, astfel, infirmată.

Datele înregistrate de tahograful TIR-ului arată că vehiculul circula cu viteza de 58 de kilometri pe oră, dar şi că şoferul respectase orele de odihnă, notează Antena 3, care citează surse din anchetă.

Victimele accidentului din Ialomița vor fi înmormântate

Între timp, în satul Munteni din judeţul Buzău este doliu. Una dintre femeile care au murit în tragicul accident de sâmbătă, a fost condusă pe ultimul drum.

Viorel Ștefan Ilie avea 43 de ani și era șofer profesionist cu experiență. În noaptea tragediei din Ialomița, se oprise să-și ia o cafea, iar câteva minute mai târziu, avea să intre cu TIR-ul pe care îl conducea într-un microbuz și să omoare nouă oameni. A murit și el. Oboseala n-ar fi motivul pentru care bărbatul a intrat pe contrasens. Polițiștii par să aibă rezultatele tahografului din cabina TIR-ului și urmează să le facă publice.

Cum s-a produs tragedia din Ialomița în care au murit zece oameni

Zece oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi şapte au fost răniţi în cel mai grav accident înregistrat de la începutul anului. Pe o şosea din Ialomiţa, un TIR scăpat de sub control a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz plin cu navetişti. Oamenii lucrau pentru Mega IMAGE şi veneau spre Bucureşti, la serviciu.

178 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here